22-10-11 Poëzie in de Oldehove

logo.ensafh

Tijdens de Dag van de Leeuwarder Geschiedenis op 22 oktober aanstaande zal er een poëzieavond worden gehouden in de Oldehove. Bekende Friese dichters zullen er gaan voordragen, maar ook enkele minder bekende poëten zullen het unieke podium boven in de Oldehove gaan betreden. Zeker is dat allen naast hun ‘gewone’ eigen werk minstens één gedicht over de Oldehove gaan voordragen. Arjan Hut (ex stadsdichter van Leeuwarden) is een Fries schrijver/dichter, die vooral in het Fries schrijft, maar soms in het Nederlands. Zijn bekendste gedichten zijn ‘Under de Toer’ en het lange voordrachtsvers ‘Fjoertoer de Aldehou’. Yva Hokwerda woont en werkt dicht bij de Oldehove. Zij zal Friestalige poëzie voorlezen uit haar bundel ‘Dûbeld Fjouwerjen’. Cornelis van der Wal publisearre sân dichtbondels en ien novelle. Yn 1993 krige er de Fedde Schurerpriis foar it beste debút. Van der Wal sil foarlêze ut syn nijste bondel ‘Kristus Pavlov’. De 17 jarige Tessa van Breeden noemt zich dichteres zonder pen. Ondanks haar hoogtevrees zal zij haar Oldehove gedicht voordragen hoog in deze scheve toren. Veelzijdig schilder Reinier Knol is er aan de voet van opgegroeid en inspireerde hem tot het maken van vele schilderijen, maar ook tot het schrijven van verhalen. De 87 jarige Haaye Greydanus dicht in ‘ut Leewadders’ en deed mee aan gedichtenwedstrijd georganiseerd door de Leeuwarder Courant met als thema de Oldehove en zal o.a. zijn inzending voordragen. Singer/songwriter Erwin Hendriks maakt graag gebruik van onvolkomenheden van de Nederlandse taal. Hij zal voordragen uit zijn bundel ‘Twiedeliedjes’. Troubadour Jankobus Seunnenga ten slotte, die poëzie van bekende Nederlandse dichters op muziek heeft gezet zal zijn Oldehovelied ten gehore brengen. De avond zal ingeleid worden door Geart de Vries van het Historisch Centrum Leeuwarden. Presentatie is in handen van Melvin van Eldik.
Aanvang: 20.00 u en de entree is slechts € 2,50.