Teleks: De AyO-tún: inkijkjes in het leven van Akademy-promovendi

logo.ensafh

De AyO-tún: inkijkjes in het leven van Akademy-promovendi

De ‘AyO-tún’ is de naam die in de wandelgangen van de Fryske Akademy gebruikt wordt voor de werkruimte van assistenten in opleiding (aio’s), oftewel onze promovendi. Sinds kort is het ook de naam van de groepsweblog waarop Anne Merkuur, Dennis Worst, Evelyn Bosma, Marrit Jansma en Mirjam Günther een inkijkje geven in hun leven als promovendi op de Fryske Akademy.

De Fryske Akademy is een aan de KNAW gelieerd instituut in Leeuwarden waar onderzoek wordt gedaan op het gebied van de Friese taal en maatschappij, meertaligheid en regionale geschiedenis.

“Een promotie is een unieke baan waarbij je vier jaar de tijd hebt om jezelf tot onderzoeker te ontwikkelen”, schrijven de promovendi. “Op dit blog vertellen we over ons eigen onderzoek en dat van anderen, delen we tips en weetjes over promoveren en houden we jullie op de hoogte van leuke activiteiten.”

Zo schrijft Mirjam Günther in een eerste bijdrage over haar ervaringen met het combineren van promotie en moederschap en Marrit Jansma over hoe haar leven een perfecte voorbereiding bleek te zijn op haar promotieonderzoek.

De AyO-tún is te vinden op: http://deayotun.wordpress.com/
Daarnaast te volgen via Twitter: http://twitter.com/deayotun

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments