Blog Jaap Slager: De grutste fijân fan de Fryske taal

logo.ensafh

Eén van jullie stond er bij mij op aan dat ik mij even voorstellen zou en kom in de kunde. Neem mij niet kwaad af, dat ik niet meer weet wie dat geweest heeft. Ik kan dat niet weerom vinden, zie. Ik heb nog niet zoveel doel over dat FB en zowatheen. Evenveel, ik heb mij een jaarmenig geleden naar wonen gezet in Portugal. Dat is ziezo om en toe gegaan …
Toen mijn ouwelui lang om laat – d.i. na een lang ziekbed – uit de tijd raakten en mijn wijf met mijn beste vriend uitgenaaid was, was er eigenlijken niet zoveel meer dat mij aan Nederland bond. Dat toen heb ik een zeilboot aangetuigd en ben het zeegat tussen het Ameland en Schiermonnikoog uitgetrokken. Eerst maar naar Zweden toe, naar ons oom-en-die, want ik wou wel graag weer eens een bekvol Fries praten, zie.

Lês fierder by Jaap Slager

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *