Aginda 21-04-18: Presintaasje ‘Het is er’ fan Wiebe Dooper

logo.ensafh

Op zaterdagmiddag 21 april a.s. wordt in Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 in Sneek het eerste exemplaar van de dichtbundel ‘Het is er’ uitgereikt aan wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân.
‘Het is er’ is geschreven door dichter Wiebe Dooper.
Dit literaire gebeuren wordt gepresenteerd door Amieke de Rapper. De inloop is vanaf 14.30 uur,
waarna het programma begint om 15.00 uur. Hillie van Brug bijt de spits af. Zij vertolkt als geen ander het authentieke volksgevoel van ‘haar stadsje Sneek. De Groninger dichter René Alberts geeft daarna acte de presence. Annemieke Brandsma leest twee verzen voor, Anske Smit volgt met zijn ‘Hylpers werk’ en Herman Langgraf presenteert onbekend werk. Poëziekenner Gerrit Gorter vertolkt voor de pauze onder meer een vers van zijn favoriete dichter Slauerhoff.
Na de onderbreking treedt Marten Visser op, waarna Pepi Wadman Friese poëzie ten
gehore brengt. De stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar, besluit het programma met verzen uit haar verzameld werk ‘Woorden op zinnen gezet’. Daarna overhandigt Wiebe Dooper het eerste exemplaar van ‘Het is er’ aan wethouder Maarten Offinga. Dan is het rond de klok van 16.00 uur. De winkelprijs van ‘Het is er’ bedraagt € 12,50. Tijdens dit gebeuren bedraagt de verkoopprijs € 9,–.

Lês fierder by Anske Smit

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *