Aginda 02-05-18: Lêzing oer Fedde Schurer

logo.ensafh

Op 2 mei 2018 om 14.30 uur in Trinitas te Heerenveen, houdt Johanneke Liemburg uit Wommels, een lezing over Fedde Schurer.

Het was een ontdekkingsreis!! Elf jaar werkte Johanneke Liemburg aan haar proefschrift over haar grote idool Fedde Schurer. Over deze journalist, politicus, dichter, pasifist en onderwijzer viel heel veel te vertellen. Liemburg wilde weten wat voor man hij was, ging op zoek en schreef een biografie.

Wie kent hem nog? Fedde Schurer

Schurer is al 50 jaar geleden overleden maar zijn werk leeft nog steeds. De meeste Friezen zullen zijn naam nog kennen van zijn verzen, van de Lemster schoolkwestie, de Friese Koerier of kneppelfreed. In haar zoektocht kwam zij zeer persoonlijke dingen tegen. Kan ik zoiets wel gebruiken in mijn biografie? Het was een zware bevalling maar het kind mag er wezen.

Een dichter van het volk

Met de studie over deze markante Friese persoonlijkheid, promoveerde Liemburg eind 2010 aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Bij de lezingen die Liemburg houdt, beginnen mensen spontaan teksten op te zeggen. Hij was een dichter van het volk. Het feintsje fan Menaam is van Fedde Schurer. Hij was een interessant figuur!

U bent van harte welkom.

Boarne: Groot Heerenveen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *