Besprek Tsead Bruinja – Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok

logo.ensafh

Tsead Bruinja (1974) is een dichter die vanaf zijn debuut in 1998 zijn gedichten afwisselend in het Nederlands en Fries publiceert. Zijn laatste Friese bundels verschenen met een Nederlandse vertaling erbij, zo ook deze nieuwe bundel, zijn elfde in totaal. De bundel is opgedeeld in vijf hoofdstukken of cycli. De openingscyclus is geschreven als een in memoriam voor Titus Brandsma, geboren in 1881 als Anno Sjoerd Brandsma. Brandsma was een maatschappelijk betrokken Friese priester die zich tegen de nazi’s verzette en in 1942 in Dachau omkwam.

Lês fierder by besprekker Jelle van der Meulen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

1 reaksje op “Besprek Tsead Bruinja – Hingje net alle klean op deselde kapstôk / Hang niet alle kleren aan dezelfde kapstok

  1. ,,Zijn laatste Friese bundels verschenen met een Nederlandse vertaling erbij, zo ook deze nieuwe bundel, zijn elfde in totaal”, skriuwt Van der Meulen. Mar nearne yn de bondel stiet, of wurdt ek mar oantsjut, dat it hjir om Fryske orizjinelen en Nederlânske oersettingen giet. It is dan ek mar de fraach oft dizze bondel wol heart ta de Fryske (oarspronklike) literatuer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *