Aginda 04-10-18: Presintaasje ‘Swallows and Floating Horses’

logo.ensafh

Op 4 oktober presenteren we de eerste tweetalige bloemlezing (in het Engels en Fries) van de Friese literatuur. Swallows and Floating Horses bevat proza en poëzie uit alle historische periodes en alle delen van Noord Europa waar het Fries werd gesproken en geschreven.

Reserveren gewenst via info@boekhandelvandervelde.nl

De drie redacteuren Ernst Bruinsma, Alpita de Jong en André Looijenga hebben een kleurrijke verzameling van fragmenten bij elkaar gebracht die het verhaal van de Friese taal vertellen. Het Fries, de taal die op het Europese vasteland nog het meest verwant is aan het Engels, werd langs de hele kust van de Noordzee gesproken, tot aan Denemarken. Deze bloemlezing laat voorbeelden zien van het hele vroege Fries, zoals Middeleeuwse wetteksten met opmerkelijk poëtische formuleringen, als eigentijdse poëzie en proza.

Sjoch foar mear ynformaasje by Boekhannel van der Velde

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op