Hoe een Vlaamse historicus verzot raakte op Fryslân en de taal

logo.ensafh

Vergeleken met de flaminganten waren de Friese Bewegers ,,brave jongens en meisjes”, vindt Pieter Jan Verstraete. Toch liet Fryslân hem niet los. Voor een Vlaams publiek schreef hij zijn Friese portretten.

Lês fierder by it Friesch Dagblad

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

1 reaksje op “Hoe een Vlaamse historicus verzot raakte op Fryslân en de taal

  1. Goeie keardel, dy Pieter Jan Verstraete: ,,Een van de mannen voor wie Verstraete tijdens zijn onderzoekingen grote sympathie opvatte, is Waling Dykstra (1821-1914), de volksschrijver die met zijn speelse onderwerpen en toegankelijke schrijfstijl het geschreven Fries in brede lagen van de samenleving aan de man bracht. ,,Hij deed me denken aan de Vlaamse schrijver Hendrik Conscience, van wie gezegd wordt: hij leerde zijn volk lezen. Wat Conscience voor de Vlamingen deed, deed Dykstra voor de Friezen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *