Aginda 17-02-19: Poëzijmiddei yn Koudum

logo.ensafh

Poëziemiddag 17 februari 2019

De gezamenlijke galeries in Koudum – Het Beeldhouwcentrum, Galerie Kunst in Beweging, Galerie Lytse Skientme, Galerie 13 Manen – organiseren met het Lunch Atelier Koudum net als vorig jaar een poëziemiddag in de Hoofdstraat. In kleine groepen wandelen de deelnemers van galerie naar galerie. In elke galerie zal poëzie te horen zijn en/of muziek gemaakt worden.

De voertaal is zowel Fries als Nederlands.In navolging van de Nationale Poezieweek is het centrale thema ‘vrijheid’. Het programma start in het Beeldhouwcentrum, waar belangstellenden worden ontvangen met koffie en thee. Aansluitend leest Ytsje Hettinga hier gedichten voor. Vervolgens doen de bezoekers de overige galeries aan, elk met een eigen programma.

In Galerie Lytse Skientme treden het trio Laaghangend Fruit en de dichter Paul van Dijk op. Van Dijk publiceerde in 2018 zijn goed ontvangen debuutbundel Famke fan snie, waaruit hij ongetwijfeld zal voorlezen. Naar verluidt neemt Paul van Dijk ook Thys Wadman op cello met zich mee.

In Galerie Kunst in Beweging belicht Connie Harkema de dichterlijke vrijheid en zorgt Anneke Piersma voor het Friestalige gedeelte. In Galerie 13 Manen draagt Gerda Veldman gedichten voor en sjongt Sjoukje van der Land Fryske lietsjes. Tot slot is er in het Lunch-Atelier een verrassende nazit.

Kosten: € 10, inclusief koffie/thee bij aanvang en hapje en drankje na afloop
Tijdstip: zondagmiddag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Aanmelden: vóór 13 februari via galerielytseskientme@gmail.com

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op