Herman Gorter: een momentopname

logo.ensafh

Op zijn huwelijksreis in 1890 schreef Herman Gorter drie gedichten die hij naar Kloos-De Nieuwe Gids stuurde. Blijkens een brief aan Frederik van Eeden zat Kloos ermee:

‘Beste Free, Bij deze stuur ik je eenige verzen van Gorter, proef en copy. Ik begrijp er zeer weinig van, slechts hier en daar een uitdrukking, en een zeer vage impressie van het geheel. Ik ben tegen de plaatsing, maar durf ze niet te weigeren zonder jou gehoord te hebben. Misschien ben jij gelukkiger dan ik.
Ik ben een beetje ontstemd, want ik sta voor een dilemma: ‘Ben ik zoo stom en ouderwetsch òf is Gorter van de wijs’. En geen der beide oplossingen is mij erg aangenaam.
Heb je ‘t Handelsblad gelezen? Stom hè.’

Lês fierder by Raster

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments