Teleks: Meer dan zeventig dichters in de Prinsentuin: ‘Een gedrang om er tussen te komen’

logo.ensafh

Voor Dichters in de Prinsentuin, ‘het grootste openlucht-poëziefestival van West-Europa’ komen vrijdag, zaterdag en zondag meer dan zeventig dichters naar Groningen. Onder wie Ânne de Jong en Iduna Paalman.

Na zijn studie geografie werkte De Jong bij de Gasunie in Groningen, waar hij zich onder meer bezighield met de verkoop van techniek en gashandel met Duitsland. Het serieus schrijven van gedichten begon eind jaren tachtig na het horen van een radioprogramma waarin de dichter Jelle Kaspersma werd aangekondigd.

,,We hadden les van dezelfde leraar Nederland, Van Aken op het Bogerman Lyceum in Sneek. Vorig jaar is Kaspersma overleden, hij heeft vijftien bundels geschreven. ‘Hij wel’, dacht ik toen ik hem op de radio hoorde. Daarop ben ik schrijflessen gaan volgen bij Remco Ekkers en C.O. Jellema. Rik Andreae heeft mij in contact gebracht bij uitgeverij Monnier.”

Lês fierder by it Dagblad van het Noorden

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op