Blog Joep van Ruiten: Groningen vs. Friesland, Friesland vs. Groningen

logo.ensafh

Een aantal jaar geleden bedacht de directie van de NDC Mediagroep, de uitgever van Noord-Nederland, dat het goed zou zijn als Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant nauwer zouden samenwerken. Win-win. En minder kosten.

Ter voorbereiding werd een aantal vergaderingen belegd, waarbij als eerste hindernis de vergaderplek moest worden bepaald: Friesland of Groningen. Overleg in Drenthe was nooit aan de orde.

Bij een van die vergaderingen, in Drachten, werd gepassioneerd gesproken over de gemeenschappelijkheid in de drie provincies. “We maken allemaal deel uit van het Noorden”, riep iemand uit Groningen. “Friesland hoort niet bij Noord-Nederland”, wierp iemand uit Friesland tegen.

Lês fierder by Woest en Ledig

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments