Aginda 08-03-20: Skriuwerskafee Harmonie mei Tsead Bruinja

logo.ensafh

Tekst de Harmonie:

Tsead Bruinja is een Friese dichter en benoemd tot Dichter des Vaderlands voor de jaren 2019 en 2020. Hij zal de komende twee jaar gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen en optreden als ambassadeur van de poëzie. Bruinja is een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt.

Hij debuteerde in het Fries in 2000 met de Friestalige bunder De wizers yn it read/ De wijzers in het rood en in het Nederlands in 2003 met Dat het zo hoorde. Bruinja stelt bloemlezingen samen, recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in het binnen en buitenland.

Het interview met Tsead Bruinja zal verzorgd worden door Inki de Jonge (DvhN)

Foar mear ynfo en kaarten: de Harmonie

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments