Blog Taede A. Smedes: De huiveringwekkende arrogantie van een filosoof

logo.ensafh

Als je het oneens bent met iemand, maar geen argumenten meer kunt vinden om de positie van een persoon te bekritiseren, kun je overgaan tot het in diskrediet brengen van diens persoon. Als laatste redmiddel om je eigen geloofwaardigheid te redden. Maar meestal is die geloofwaardigheid dan reddeloos verloren. Filosofisch gesproken is op de persoon spelen een zwaktebod. Een ‘ad hominem’, zoals een dergelijke drogreden genoemd wordt, is dan ook in filosofenland een gotspe.

Het is dus nooit handig om op de persoon te spelen, want meestal keert een dergelijke situatie zich tegen je. Je integriteit wordt er niet sterker van. Is het dan handig om een blogbijdrage te schrijven waarin je een prominente filosoof van ‘huiveringwekkende arrogantie’ beticht? Bega ik geen ‘ad hominem’?

Lês fierder by Taede A. Smedes

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments