Swiere besunigings driigje foar û.o. ensafh

logo.ensafh

Zwaar weer op komst voor in het Fries geschreven media

De in het Fries geschreven media Froeks-tv, Moanne, Ensfh/Farsk en de Afûk-uitgaven Heit en Mem dreigen in de gevarenzone te belanden. De provincie Friesland wil stevig bezuinigen. Volgens provincie-ambtenaar Tjerk Bottema zijn de gesubsidieerde Friese media ‘onderwerp van discussie.’ Er wordt rekening gehouden met het terugschroeven van het budget van 430.000 euro naar 130.000 euro.

De taalnota geldt voor een periode van 2008 tot 2011. Hiervoor is een gelijksoortig bedrag beschikbaar: 450.000 euro per jaar. Voor de geschreven media was daarnaast in de periode 2007 tot 2010 per jaar 430.000 euro gereserveerd. Volgens Bottema wordt dit laatste bedag nu tegen het licht gehouden.

Boarne:  Liwwadders.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op