De kamer van Leopold

logo.ensafh

Alles over de werkkamer van een schrijver, het laboratorium waar hij worstelt met zijn inspiratie, is interessant. Het merendeel van de poëzie van Jan Hendrik Leopold (1865 – 1925) kwam tot stand in een kamer in Rotterdam. Deze werkkamer is het onderwerp van een nieuwe publicatie van Dick van Halsema, die eerder over de dichter Dit eene brein publiceerde. Leopold woonde aan de Van Oldebarneveltstraat als kostganger bij de familie Wolffers. Hoewel zijn hospita hem vaak genoeg in pyjama gezien moet hebben, beschermde Leopold zijn privéleven sterk. Het aantal mensen dat hem op zijn kamer heeft bezocht, is dan ook niet groot. Om daarmee van een ‘geheime kamer’ te spreken, zoals op de achterflap van dit boek gebeurt, is echter nogal overdreven.

Lês fierder by Doeke Sijens op Tzum