Besprek Lida Dykstra: ‘De nije Seemearmin’

logo.ensafh

Vorig jaar kwam Dykstra met een geslaagde Friese bundel historische verhalen. De bundel is zeer gevarieerd. In een van de verhalen bewerkte de auteur op een originele manier de Griekse mythe van Psyche door een miertje een beslissende rol te laten spelen. In het verhaal ‘Kartouche’ volgen we de kunstenaar die de wanden van de tempel voor de Egyptische vrouwelijke farao Hatsjepsoet ontwerpt. Dykstra, die kunstgeschiedenis studeerde, heeft wel vaker voorkeur voor kunstenaars. In ‘Wei by de feart del’ zien we wordingsgeschiedenis van het schilderij ‘Weg langs de vaart bij De Knipe’ (uit 1914) van de Friese schilder Jan Mankes.

Lês fierder by Jelle van der Meulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *