Afscheid in Rusland

logo.ensafh

Na de succesvolle bundel Wolken boven E, aangevuld met Rotterdams dagboek, is er zojuist opnieuw een postuum uitgegeven bundel van de Russische dichter Boris Ryzji verschenen, getiteld Afscheid in Rusland.

De auteur werd slechts zesentwintig jaar oud. In de vroege ochtend van 7 mei 2001 verhing hij zich in de flat van zijn ouders. Op zijn schrijftafel een vel papier met de volgende tekst: ‘Ik heb van allemaal gehouden, geen flauwekul! Jullie Boris.’ Een regel die het werk en de persoon kernachtig karakteriseren. Er spreekt een zekere abruptheid uit. Een man van tegenstellingen. Liefdevol, melancholisch, fijn licht ironisch, maar ook bruusk en, inherent aan de tijd van het Rusland van na het Sovjettijdperk, totaal losgeslagen.

Lês fierder by Tzum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *