Teleks: Koninklijke Bibliotheek gaat toch geen boeken ruimen #BLM

logo.ensafh

Woorden doen er toe; zo ondervond ook de Koninklijke Bibliotheek. De nationale bibliotheek gooide er vorige week een in het kader van de Black Lives Matter-beweging (BLM) een boud statement uit:

“We moeten ook kritisch naar onze eigen organisatie en collectie kijken. Ook wij hebben ongetwijfeld blinde vlekken, institutioneel, systemisch en/of historisch van aard. De BLM-beweging inspireert ons die reflectie niet langer uit te stellen. Voor racisme is geen plaats in onze samenleving, in onze organisatie en in onze collectie.”

Ophef ontstond over die opmerkingen over de collectie. Want de Koninklijke Bibliotheek is zeg maar het Nationale Geheugen met ruim zeven miljoen opgeslagen boeken, kranten en tijdschriften. En het wordt wel heel erg 1984 als er stukken uit dat nationale brein zo u wilt verwijderd gaan worden.

Dat zien de Haagse boekenleggers maandagochtend nu ook in.

L6es fierder by ThePostOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *