Blog Jaap Slager: Geheime staveringspolitie

logo.ensafh [vervolg op Wurgseks] Als de beschietingen te gortig worden, zoek ik doorgaans beschutting in de schoot van mijn moedertaal—de taal welke ik als klein jongetje leerde. Helaas, daarmee is het helemaal droevig gesteld. De beheersing van de taal die men op school kreeg, is goed, hoor—noorderlingen zondigen überhaupt minder tegen de regels van de Nederlandse taal dan Hollanders.
Maar de eigen vlag hangt halfstok—”Zo praten wij niet meer, hoor, Jabik.”

Us beppe (mijn grootmoeder) tikte me gedurig op de vingers als ik zondigde tegen de regels van het Fries. Daaraan heb ik de neiging overgehouden om het goed te willen doen—

Lês fierder by Jaap Slager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *