Teleks: Lezen en schrijven was wijdverspreid in het oude Israël van 600 v.Chr.

logo.ensafh

Lezen en schrijven was wijdverspreid in het oude Israël van 600 v.Chr. Rein Brobbel 15 september 2020

Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv (UTA) hebben achttien oude teksten uit 600 v.Chr. geanalyseerd. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van digitale beeldbewerking en machine learning en gebruik te maken van handschriftexperts, hebben de onderzoekers een twaalftal auteurs geïdentificeerd. Volgens de archeologen is dit een bewijs dat veel inwoners van het koninkrijk Juda konden lezen en schrijven. De bevindingen van het onderzoek hebben een grote invloed op het debat over wanneer bepaalde Bijbelteksten geschreven zijn.

Lês fierder by Archeologie Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *