Blog Johan Veenstra: Et is onveurstelber, mar… ik hebbe de Rink van der Veldepries 2020 wunnen veur mien roman Vroeger is veurgoed veurbi’j!

logo.ensafh

Doe ’k vri’jdagaovend thuuskwam van vekaansie zag ik dat ik een keermennig beld was deur Ynskje Hoekstra uut Drachten. Et zee me niks, dat ik hebbe heur beld. En zi’j vertelde me da’k de Rink van der Veldepries 2020 wunnen hebbe veur mien laeste roman Vroeger is veurgoed veurbi’j. Dat was geweldig ni’js! Ik hadde niet docht da’k die pries ooit winnen zol. D’r bin zovule goeie Friese schrievers… En toch! Veur de eerste keer wodt de pries toekent an een schriever die in een aandere tael schrift as et Fries. Gister was et ni’js al op Omroep Frieslaand, ze hebben me ok beld veur een interview, mar… ik lag op ’e opperaosietaofel in et ziekenhuus in Drachten… De gelokweensken stromen trouwens binnen.

Lês fierder by Johan Veenstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *