Besprek ‘Blaumelly’ fan Abe de Vries

logo.ensafh

Abe de Vries behoort ongetwijfeld tot de beste Friese dichters van de 21e eeuw. Hij debuteerde in 2002 met de bundel De weromkommer yn it ûnlân en kreeg in 2005 de Gysbert Japicxpriis voor In waarm wek altyd. Hij publiceert vaak gedichten op zijn weblog Seedyksterfeartfisk en op Facebook en is inmiddels toe aan zijn tiende dichtbundel: Blaumelly. Deze nieuwe bundel, verschenen in oktober 2020, is gelukkig weer mooi uitgegeven. In 2019 verscheen een bundel sonnetten alleen als e-book, maar Blaumelly is gedrukt, heeft een harde kaft en is fraai vormgegeven door Johan Bouwhuis. De voorkant laat een opvallend rode paardenkop zien, van een schilderij van Johan Haanstra.

Lês fierder by besprekker Jelle van der Meulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *