Teleks: Provinsje helpt Fryske kultuursektor mei lobby foar mear jild

logo.ensafh

De provincie gaat culturele instellingen helpen meer geld uit de Randstad te halen. Er wordt een lobby opgetuigd.

,,Wy moatte sjen litte weryn wy ús underskiede”, zegt cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes. Het op gang brengen van een lobby is een van de actiepunten die Provinciale Staten overneemt uit het onderzoeksrapport naar de positie van Friese culturele instellingen in de culturele basisinfrastructuur en de rijkscultuurfondsen.

Vorig jaar gaf Poepjes opdracht voor het onderzoek. Dat was na de toekenning van rijkssubsidies aan culturele instellingen, de zogeheten Basisinfrastructuur (BIS). Weer was er amper geld voor Friesland en weer werd daar over gemopperd, constateerde de gedeputeerde. Ze is er wel een beetje klaar mee. ,,It is eltse kear itselfde riedeltsje. Tiid om der wat oan te dwaan.”

Lês fierder by de Ljouwerter Krante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *