Ferkiezingen en kultuer

logo.ensafh

De afgelopen week heb ik de partijprogramma’s van de grote en iets grotere partijen doorgenomen op de woorden “kunst en cultuur” – en ik heb het niet volgehouden om van alle lezingen verslag te doen. Politiek is de vijand van kunst en cultuur. Dat wordt soms expliciet vermeld (alle kunstsubsidies opheffen – de PVV), maar soms gaat het er ook subtieler aan toe: “Van culturele instellingen wordt verwacht dat ze actief een eigen publiek zoeken, en nieuwe groepen interesseren voor wat ze te bieden hebben; instellingen die meer eigen inkomsten verwerven, hebben recht op beloning. Instellingen zullen verder worden gestimuleerd om eigen inkomsten te verwerven onder andere om vernieuwende cultuur te presenteren.”

Lês fierder by de Contrabas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *